A cím megtévesztő lehet, nem az indián könyvek hőséről fogok most írni. Bár az is érintette részben a gyerekkoromat, most egy másik alkotás kerül sorra, amit alig bírtam letenni. 

Shatterhand - NES

Egy 91'ben megjelent, Nintendo NES konzolra készült játék az, ami nagyon sok kellemes órát szerzett anno - még azt is ideszámítva, amikor éppen öcsémmel öltük egymást azért, ki is játszhasson :) A játék 95-96 környékén jutott el magyar földre, de természetesen nem az eredeti formában - a sokak által jól ismert sárga kazettás kínai hamisítvány verzióban. Persze ezt akkoriban nem tudtuk, de nem is nagyon érdekelt volna - a játék volt a lényeg.

Egy youtube végigjátszásból kiderült, hogy a valóságban 6 pálya volt hozzá, a mi másolt kínai verziónkban csak kettő. De azokat mennyire szerettük :)

Egy oldalnézetes, egyszerű játékról van szó, ahol a főhőssel bokszolva és ugrálva kell haladni, leütni a robotokat és a többi. A különlegessége a játéknak abban állt, hogy kicsi fehér dobozokból betűket lehetett összeszedni - alfát és bétát. Ezekből hármat összeszedve kaptál egy "segédet", aki feletted repült és támadott, amikor te is. Minden kombináció mást adott, természetesen fel is írtuk mindet. És még repülni is lehetett a kis robot segítségével, egy bizonyos gomb kombinációval. Mondnom sem kell, hogy 6-8 éves gyerek számára akkoriban ezek eszméletlen dolgok voltak, gyepáltuk is rendesen :)

A napokban jutott eszembe, hogy rákeresek, manapság úgy is annyi mindent meg lehet találni a retró időszakból, nem is kellett sokat kutatnom. Bár a nevet nem tudtam, de még a magyar gamer fórumokon is ismerős volt a játék, ott már a név is szerepelt - a google pedig a barátunk :)

Gondolkoztam rajta, h emulátoron megkeresem, de egyenlőre maradt a youtube és a nosztalgia. Majd megnézem, hátha a többi régi is fent van valahol.