Ezúttal egy sorozatot ajánlok azoknak, akiket egy kicsit érdekelnek a történelmi/háborús filmek: Elit alakulat

A Ryan közlegény megmentése után készítette el Spielberg és Tom Hanks, elképesztő jó minőségben. A 2-ik vh. nyugati frontját követi végig a 101-es ejtőernyősök E századának szemszögéből, annyira hitelesen, amennyire csak lehet.

A sorozatot egy történész kapcsolódó könyve és rengeteg veterán elbeszélése alapján igyekeztek annyira hitelesre és pontosra megírni, amennyire csak lehet, minél kevesebb hibával.

És az eredmény bámulatos lett! A szereplők mind nagyon jól működnek, a környezet bámulatos és a történések is a lehető leghitelesebbek.

Ha nem érdekel az ilyesmi, akkor pont emiatt nem biztos, hogy fog tetszeni, de ha egy kicsit mégis, akkor kötelező darab! Még a magyar szinkron is minőségi, elvégre a 2000-es években készült, HBO produkció - akkor és ott erre sem sajnálták a pénzt :)

Amennyiben tetszett, akkor tudom ajánlani a "folytatást" is, ami nem kapcsolódik közvetlenül ugyan, de a minősége hasonlóan kimagasló. Ez a csendes-óceáni harcokról szóló The Pacific - A hős alakulat Kicsit nehezebben indul, de aztán nagyon belejönnek a dologba, érdemes időt adni neki.