Igyekszem pozitív dolgokat feljegyezni, kivesézni itt a blogon, de ez nem mindíg sikerül. És van hogy "rentelésbe" fullad a dolog :D

A napokban elindult a Diablo játék széria új része, a mobilos Immortal.

Nem vártam tőle sokat ami azt illeti. A múfajt és a szériát nagyon szeretem. Az első részt pár évente előszedem és 1-2 nap alatt lepörgetem. Ahogy a 3-ik rész is előkerül szezononként és kipróbálok benne valamit, ami még nem. Sőt, 10 éve, amikor megjelent, még szadnapot is vettünk ki, annyira meghatározó volt :)

Az Immortal már a bejelentésekor a legnagyobb pofon volt a Blizzardnak. Egy 25 éves, örökös pc-s játék új részét csak mobilra bejelenteni egy dolog - bár elég amatőr. Majd a hatalmas tömeg döbbent csendjében pimaszul az arcukba mászni, azzal a dumával, hogy "miért, nincs mobilotok?" Hát, a csávót majdnem meglincslelték.

A jatékról annyit hogy egy szebb grafikás, diablo elemeket hasznaló tucat játéknak tűnik. Ingyenesen kipróbálhatod, de csak ha unatkozol, mert a dio érzést nem adja vissza, nekem legalábbis nem.

Ebben persze bene van az is, h utálok mobilon játszani. Kényelmetlen, nincs visszajelzés, pontatlan és az egésznek olyan teszkós érzete van. Főleg azért, mert ennek a szériának - számomra legalábbis - a remek irányítás és a remek "flow" jatékélmény volt a védjegye. Na ez mobilon nincs meg, vagy én vagyok vén fasz, aki még gépelni is utál egy tapikijelzőn.

Ja igen, a cucc ingyenes, de tele van baszva mikrotranzakcióval. Ez a másik, ami a halálom egy játéknál. Oké, legyen rendes ára, de hagyjon békénnutána. Ne attól függjön a játék nehézsége, hogy mennyit fizetek. Ez a való életből már meg van, kösz.

Szóval inkább irány a gog, pár gombbért megkapod a dio 1et és szuper pár óra mókát. A 3-rész már nem ilyen olcsó, de sokkal jobban megéri, mint bármennyi arany amit a mobilos verzióban megvennél, mert kelleni fog.

De valószínűleg a pénzügyeseik nem tévednek nagyot, pénzben jobban fog hozni, mint a többi, egyszer megvevős modell. És manapság, főleg ázsiában mindenki inkább mobilon játszik, szóval még egy pont.

Röviden ezt a játékot sem nekem csinálták. Mi már le vagyunk sajnálva.